Događanja
Događanja
Događanja
Događanja
Događanja
Događanja

Događanja

Ribarske večeri

Svake godine već tradicionalno u ljetnim mjesecima u Vlašićima se održavaju ribarske večeri gdje naši gosti i domaćini uživaju u klapskim pjesmama uz ribu na gradele i morske specijalitete.

Paški karneval

Karneval je najžilaviji dio paške tradicije. Nekada se održavao samo zimi, a od 1959. godine održava se i ljeti što je za turiste velika atrakcija. Paški zimski karneval organizira se od kraja 19. stoljeća, no, običaji “ričavac” i “Paška Robinja” mnogo su stariji te su danas dio karnevalske svečanosti. Najvažniji karnevalski dani počinju uz poznato Paško kolo i niz tradicionalnih običaja radi kojih je paški karneval zasigurno jedan od najljepših. Zadnji dan karnevala čita se Oporuka i na koncu spaljuje Marko, odnosno pust.

Paško kulturno ljeto

U sklopu „Paškog kulturnog ljeta“ održavaju se kulturni programi u organizaciji Centra za kulturu Pag kao što su Smotra klapa otoka Paga, kazališne predstave, izložbe, koncerti, kreativne radionice, večeri paškoga folklora i slično. Također, u sklopu Paškog kulturnog ljeta održava se i Pag art Festival.

Zrće

Prozvana “hrvatskom Ibizom”, plaža Zrće na otoku Pagu cijelog ljeta, 24 sata na dan, mjesto je na kojem se neprestano događaju partyji uz gostovanja najpoznatijih DJ-a. Najveći klubovi na Zrću su Aquarius i Papaya, ali nisu jedini koji su raspoređeni duž cijele plaže. Partyji na Zrću nikada ne završavaju. Ukoliko ste željni dobrog plesa plaža Zrće je pravo mjesto za Vas a zabava je zagarantirana na after beach partyu ili noćnom provodu.